De 10 noodzakelijke topics

De ‘nieuwe’ fietser optimaal voorbereiden op het omgaan met de verkeersrealiteit zoals ze vandaag is. Dat is het doel van dit project. Deze 10 topics omvatten de grootste problematieken in het verkeer vandaag.

Wat betekent het “een zwakke weggebruiker” te zijn? Geldt dit altijd en overal voor iedere fietser? En moet dat ook?

Met welke specifieke aspecten van de wegcode moet ik als fietser rekening houden? Welke regels gelden specifiek voor elektrische fietsen en speed pedelecs?

Koning fiets? Niet altijd. Hoe verhoog ik m’n eigen veiligheid door rekening te houden met andere weggebruikers.

Hoe haal ik het mogelijke gevaar uit typische risico-situaties in het verkeer? Dode-hoek, slecht wegdek, bouwwerven, …

Wat kan en mag ik doen om me optimaal zichtbaar te maken voor andere weggebruikers?

Het dragen van een fietshelm vermindert de kans op een hoofdletsel in hoge mate. We nemen je mee in de wereld van fietshelmen, waar je er graag één draagt.

Een fietsverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. Waarop let ik bij het afsluiten ervan?

Wat te doen na een fietsongeval? Wees voorbereid. We informeren je over het juridische aspect. Hulp nodig? Onze permanente helpdesk helpt je verder.

Het mobiliteitsbudget laat werkgevers toe om een jaarlijks budget voor werknemers met bedrijfswagens te verdelen over alternatieven. Hoe werkt dit systeem?

Mag je op het fietspad met meer dan twee naast elkaar rijden? Welke afstand houden we van elkaar? Concrete tips om in groep ongevallen te vermijden.

Fiets- en mobiliteitsnieuws, van fietsers, voor fietsers.

Ontvang elke week de nieuwtjes van Vivocyclo rechtstreeks in je mailbox. Zo ben je nog beter voorbereid op je dagelijkse woon-werkrit.