1. Kennis verzamelen

Tijdens een intake-gesprek, worden door het bedrijf het aantal fietsende werknemers toegelicht per categorie. “Speed pedelec, e-bike, racefiets, …”, zodat op basis hiervan de infosessie wordt afgestemd.

Verder zullen de voor het bedrijf, door fietsers aangebrachte pijnpunten worden toegelicht. Die pijnpunten worden meegenomen in de voorbereiding van de infosessie.

2. Verkeersveilige infosessies (NL/ENG)

De interactieve en door professionals gegeven infosessie, biedt plaats tot 80 personen, met een minimum van 15 deelnemers. En brengt de fietsers in een wereld van pro-actief en veilig fietsen dewelke een standaardgewoonte moet worden.

3. Opvolging

De Vlaamse pro-actieve fietser zorgt voor een samenvattend rapport waarin de vragen van de werknemers/deelnemers worden opgelost en beantwoord.

4. Helpdesk

Alle fietsers van een deelnemend bedrijf kunnen gedurende 6 maanden met al hun fiets-gerelateerde vragen terecht bij advocaat Marc Peeters, inspirator van ‘fietsongeval.be’, sterk in fietsrecht”‘.

In geval van een fietsongeval wordt de onfortuinlijke fietser een gratis consult aangeboden.

Fiets- en mobiliteitsnieuws, van fietsers, voor fietsers.

Ontvang elke week de nieuwtjes van Vivocyclo rechtstreeks in je mailbox. Zo ben je nog beter voorbereid op je dagelijkse woon-werkrit.