Waarom?

De drastische toename van het aantal fietsers en nieuwe soorten fietsen (e-bike, speed pedelec, …) hebben het verkeer in Vlaanderen grondig veranderd. Het zal nog jaren duren voor onze infrastructuur daaraan is aangepast, maar als fietser (ervaren of niet) kan je zelf al heel veel doen om je veiligheid te verhogen. 

Dit vraagt een nieuwe instelling, die van de “PRO-ACTIEVE FIETSER” en in onze opleiding leren wij je hoe je je die instelling kan aanmeten. Dit doen we aan de hand van 10 belangrijke aandachtspunten.

Voor wie?

We bereiken de pro-actieve fietser via bedrijven en organisaties. Met de nieuwe fietser, richten we ons naar bedrijven die instappen, of reeds ingestapt zijn, in het fietslease-verhaal. Werkgevers geven werknemers de kans een fiets te leasen via het loonbeleid. Dat vinden we een mooie stap in een verdeeld mobiliteitsbeleid.

Maar, we mogen de huidige verkeerssituatie in Vlaanderen niet onderschatten. De infrastructuur staat nog niet op punt voor elke weggebruiker. Net daarom, zorgen we ervoor dat pro-actieve fietsers voorbereid zijn op het gebruik van de gewone fiets, de elektrische fiets, de e-step en de speed pedelec.

Als individueel bedrijf of organisatie kan je ons boeken. Voor elk bedrijf gaan we persoonlijk te werk.

Onze ervaring en ambitie

Marc Peeters

Paul Duré

Rembrand Neirinckx

De passie voor de fiets bracht ons samen, elk vanuit zijn vakgebied.

Marc, advocaat en eigenaar van fietsongeval.be, kent de wet. Hij is dan ook als eerste op de hoogte van een veranderende wegcode.

Paul, dagdagelijks fietser en voormalig coördinator van Rondpunt vzw, je bondgenoot na een verkeersongeval.

Rembrand, eigenaar van Vivocyclo.com, kent de fietsmarkt. Rechtstreeks contact met de consument en de retail, zorgt vaak voor een hands-on oplossing.